SCHENKING REDDINGSVESTEN VOOR REDDINGSBRIGADE ERICA (CUIJK)

Fotograaf: Antoon Kusters

V.l.n.r. Roy en Revi van Valkenburg (Valk SHR), Paul Hattink (HM Yachtrental), Robert-Jan Streng (YanGa)

Paul Verhoeven en Roy de Haan (RB Erica)

 

CUIJK | “Alle evenementen waar wij normaal de veiligheid bewaken konden dit jaar niet plaatsvinden, maar het onderhoud en de vervangingskosten lopen wel door” aldus Paul Verhoeven, voorzitter van Reddingsbrigade Erica. Met name de reddingsvesten van de vrijwillige waterveiligheidsvereniging waren toe aan vervanging. Door de coronacrisis liep Erica dus veel inkomsten mis. Gelukkig zijn de bedrijven in Cuijk uiterst behulpzaam.

“Wij lopen nu natuurlijk inkomsten mis welke we normaliter krijgen vanuit het preventief toezicht bij water-gerelateerde evenementen en strandbewaking” licht Verhoeven toe. Hij licht verder toe hoe de sportvereniging met groot maatschappelijk belang een significant deel van de inkomsten verkrijgt uit contributie van leden en een uiterst minimale subsidie. “Daarmee kunnen we de huur van de boot net mee opvangen. Maar wij hebben als vereniging ook geen belang bij geld of winst. Al onze 160 leden doen dit uit passie!”  

Verhoeven legt verder uit dat wanneer er toch kasgeld op tafel komt, het veelal bedoeld is voor de materiele goederen, die altijd aan de hoogste eisen moeten voldoen. “Onze reddingsvesten waren dus echt aan vervanging toe. En omdat het professionele vesten betreft, vergt dat een behoorlijke investering. Maar na zo’n moeilijk jaar liepen we tegen de problemen.” Gelukkig dat de Cuijkse bedrijven Valk SHR, YanGa, Jachtwerf Bendie, HM Yachtrental, Happy on Water en Van Berkel Logistics de Reddingsbrigade als onmisbare en belangrijke vereniging zien. Zodoende namen zij deze kosten op zich.

“De Kraaijenbergse Plassen zijn toeristisch volop in ontwikkeling. Wij als water-gerelateerde bedrijven zijn onlosmakelijk onderdeel van deze ontwikkeling en we vinden dat Reddingsbrigade Erica daarbij een onmisbare schakel is. Daarom schieten wij RB Erica te hulp” aldus Paul Hattink namens de ondernemers. “Toen Paul ons benaderde hebben wij gelijk gekeken wat we konden doen. Of we bijvoorbeeld iets tegen inkoopprijs konden regelen. En omdat we dit samen doen is het allemaal nog te behappen.”

“Dit is gewoon super. Echt geweldig!” roept Verhoeven wanneer hij de nagelnieuwe reddingsvesten in ontvangst mag nemen. Hattink: Ik denk dat ik namens alle sponsorende ondernemers spreek als ik zeg dat we enorm blij zijn om Erica zo te kunnen helpen. Niemand weet wat de komende tijd ons gaat brengen, maar als we elkaar zo kunnen steunen, dan doen we dat graag.” Hattink sluit direct ook een toekomstige samenwerking met de reddingsbrigade niet uit.

Reddingsbrigade Erica kan in deze moeilijke tijd iedere kleine bijdrage goed gebruiken. Wilt u de reddingsbrigade ook ondersteunen? Dan kunt u uiteraard een bedrag storten op NL37RABO0134347978 tnv Reddingsbrigade Erica. Geen enkele bedrag is te klein! Uiteraard kunt u ook informeren via info@reddingsbrigade-erica.nl.

 

Bezig met laden