Vraag & Antwoord

Vragen:

Boeking

Vertrek

Voorzieningen

Varen / Bediening

 

Hoe werkt boeken op deze site

 1. Ga naar onze vloot
 2. Voer de gewenste start datum en aantal personen. Wanneer mogelijk kies de gewenste verblijfperiode. Als dit niet beschikbaar is, kies je de periode die net wat minder dagen heeft. Het is mogelijk dat de periode vol zit, onderhoud of voor schoonmaak uitgepland is. Ook zijn sommige dagen niet beschikbaar als terugkomst dag, maar wel om te huren. 

 1. Klik op “Resultaten”
 2. Selecteer het jacht dat wenst is.
  • Arosa heeft geen Hekschroef
  • Corona heeft 2 grotere vaste slaapkamers
 3. Er opent de agenda van het desbetreffende jacht. In het blauw de geselecteerd periode. Onderin de prijs incl schoonmaak zonder opties. Het laatste bedrag in het blauw is de geselecteerde huurprijs. De prijzen daarvoor zijn de prijzen tot die dag.

Het bovenstaande voorbeeld heeft als vertrek dag de 13de en terugkomst op 19de. Tevens is het mogelijk om tot de 16e te gaan, dit kost €700 en tot de 26ste €1520. Door op deze andere datum te klikken kan opnieuwe de datum gekozen wordne.

 1. Selecteer nu “volgende”
 2. Alle opties komen tevoorschijn. 
 • Zwemvesten worden voor alle opvarende geadviseerd. (zijn gratis)
 • Niet meer dan 1 bijboot geadviseerd
 • Proefvaart voor nieuwe klanten is verplicht. Curcus is verplicht voor kapiteins zonder ervaring op een yacht van een 10 en 15m, vast as of gewicht van 10 - 20ton.
 1. Vul alle gegevens in
 2. Kortingscode is bedoelt voor mensen die al vaker geboekt hebben en daarbij een unieke code hebben ontvangen voor herhalingskorting.
 3. Kies de betaalwijze en ga akkoord met voorwaarden (na het lezen hiervan)
 4. Klik nu op “Boeken” en de gegevens zijn ingevoerd en mail verzonden

Wat kost het om de reservering te annuleren?

Voor 3 maanden voor vertrek 10%
Binnen 3 maanden voor vertrek 30%
Binnen 3 weken voor vertrek 50%
Binnen 1 week voor vertrek 100%

Hoe laat kunnen we vertrekken met het jacht?
Standaard is er op de vertrekdag iemand aanwezig van 9:30 tot 10:00. Het zou fijn zijn om te laten weten hoelaat u verwacht te komen, dan kan daar rekening meer gehouden worden. In overleg zijn andere tijden ook mogelijk.

Wat is de vertrek en aankomst plaats?
HM-Yachtrental
Keersluisweg 15
5433NM Cuijk (NL)
Tel: +31 (0) 412-642434 of +31 (0) 614519499

Veel navigatie systemen geven te vroeg aan dat je er bent. In de meeste gevallen moet je dan nog 500m doorrijden. Bij de blauwe keersluis(kijkt u van de zijkant op), rijd u rechts naar beneden bij het bord van HM-Yachtrental of Gebroeders Vissers.

Wat moet ik meenemen?
Onze Jachten zijn voorzien van een complete keukeninventaris, kussens, waterkaarten en almanakken. U dient zelf uw beddengoed of slaapzakken en kussenslopen mee te nemen. Het is mogelijk om bij ons dekbedpakketten te huren, mits vooraf gereserveerd. Voor de complete aanwezige inventaris, zie oneraan onze informatie map. Klik hier om deze te openen.

Welke maat beddengoed moet ik meenemen?
De Arosa, Boreas, Flamingo, Orion hebben 3 slaapkamers. 2 met een tweepersoonsbed (tweepersoonsbed hoeslaken) en 1 stapelbed (2x 1 persoons hoeslaken). Naast de slaapkamers kan de eethoek en de zitkamer banken omgebouwd worden tot bed. Doordat dit geen rechthoek is, kan hiervoor het beste een laken meegenomen worden. 

De Corona heeft 2 slaapkamers, met beide een dubbelbed (2 persoons hoeslaken). Naast de slaapkamers kan de eethoek en de zitkamer banken opgebouwd worden tot bed. Doordat dit geen rechthoek is, kan hiervoor het beste een laken meengenomen worden. 

Hoe is de stroomvoorziening aan boord?
Aan boord van het jacht is 12V, 24V en 230V beschikbaar. De motoren laden het 24V systeem. Met omvormers wordt hiervan 12V en 230V gemaakt. Hierop kan maximaal 1000W afgenomen worden anders zal de spanning inzakken of de zekering springen. Er is 1 stopcontract aanwezig waarbij walstroom tot 16A (3680W) afgenomen kan worden, dit is meestal beschikbaar bij havens.

Is er warm en koud water aan boord?
Alle jachten hebben een boiler aan boord die verwarmd wordt met de warmte van de motor. Nadat de motor uitstaat blijft deze tank nog erg lang heet en heb je dus nog lang warm water. De Flamingo en Orion kunnen doormiddel van walstroom ook het water opwarmen zonder dat de motor draait. Tevens is er een 800L watertank aanboord. Deze wordt vol gedaan met drinkwater, maar doordat dit meerdere dagen in de tank kan blijven staan is dit niet meer geschikt om te drinken. Na het koken van het water is dit wel goed drinkbaar.

Vanaf welke leeftijd kan ik een boot huren?
Reserveringen voor groepen of gezelschappen van personen onder de 23 jaar zijn niet toegestaan.

Geen ervaring met varen en geen vaarbewijs?
Voor onze jachten is geen vaarbewijs nodig (korter dan 15m en maximale snelheid onder 20km/h). U kunt dus gewoon huren zonder een vaarbewijs. Omdat het varen met een schip van 15ton enige vaardigheden vereist is het bij ons verplicht om een cursus gedaan te hebben. Deze is bij een vakantie bij te boeken en zal op een eerdere datum worden ingepland.

Heeft u al ervaring met schepen tussen de 10 en 15m, vast as en gewicht van 10 - 20ton, maar nog nooit op een vissers jacht gevaren. Dan geven we graag voor vertrek een korte instructie over de bediening. Geeft dit wel door bij de boeking, een van onze collega's zal dan voorafgaand aan uw vertrek 0,5 a 1 u met u varen en u extra uitleg geven.

Is het mogelijk de boten voorafgaand aan de huurperiode te bekijken?
Onze boten zijn vaak verhuurd, dus niet altijd in de haven. Het is mogelijk gedurende het vaarseizoen van maart tot november de boten te komen bekijken. Bel ons even voor een afspraak, zodat u niet voor niets komt.

Mag de hond mee?
Op een van onze boten, de Arosa, is het toegestaan een hond mee te nemen. Er worden hier extra kosten voor berekend. Deze kosten zijn €7,00 per hond per dag. In overleg kan met uitzondering op de Orion  huisdieren meegenomen worden.

Waarvoor dient de bootshaak/ pikhaak?
De pikhaak is de onmisbare bootshaak aan boot, een stok met aan het eind een haak en aan het andere eind meestal een verdikking. Een handig middel voor het vasthouden aan wal, afduwen of het oppikken van in het water gevallen voorwerpen. De pikhaak is echter niet bedoeld voor het afhouden van of het vastmaken aan een ander schip.

Kan er aan boord gebruik gemaakt worden van de WC?
Aan boord zijn 2 wc's aanwezig. Deze worden voorzien van water doormiddel van de watertanks. Bij het doorspoelen wordt het naar een vuilwatertank gepompt. Dit zijn dunne leidingen en de pomp moet soms erg zwaar werk verrichten. Er mag dus ook niks anders dan u behoefte en WC papier door de WC gespoelt worden. Gebruik zo min mogelijk WC papier en alleen 2-laags papier of snel oplossend papier om voorstoppingen te voorkomen.

Hieronder uitleg over de bediening van de toilet. Zet de ondertiteling aan voor instructies.

Hoe kan ik mijn route uitstippelen?
Wellicht is het fijn vooraf uw route vast uit te stippelen. Onderstaande apps kunnen u daarbij helpen:
- dewaterkaartenapp.nl: Hierop is ook alle informatie over de haven en sluizen te vinden. Deze app is de eerste 7 dagen gratis te gebruiken.
- riverguide.eu: Kies na het installeren van de app voor recreant. Na het aanmelden is deze gratis te gebruiken

Wat zijn de verkeersregels op het water?
Er zijn verschillende geschreven en ongeschreven regels op het water, de onderstaande site heeft de belangrijkst opgesomt:
- varendoejesamen.nl:

Wat verbruikt de boot per km?

Toeren Snelheid Verbr/uur Verbr/KM
1000 8.8 km 3L 0,34L
1250 10.9 km 5L 0,45L
1500 12,2 km 7L 0,58L
1750 13,5 km 11L 0,81L
2000 15,0 km 17L 1.12L

Waar kan ik diesel tanken?

U vertrekt met een volle tank waar u minstens 2 weken op kunt varen. Wanneer u langer onderweg bent ontvangt u van ons een tanklijst met daarop locaties waar het mogelijk is om langs het water te tanken. 

Hoe bedien ik het anker?

De ankerketting is 25 meter, je kan tot ongeveer 8 meter diepte ankeren.

Zie onderstaand filmpje voor informatie

Moet ik onderweg de motor controleren?

De yachten worden voor vertrek altijd volledig gecontroleerd. Voor kleinere vaarten (<4 dagen) is het dan ook niet nodig om de motor nogmaals te controleren. Voor langere vaarten adviseren we om de motor tussendoor te controleren om met nog meer zekerheid te kunnen varen.

 

Bezig met laden