Katwijk- Gennep 13 km

GENNEP

Bij Gennep langs de Maas ligt de Paesplas, een rijksvluchthaven. Een klein gedeelte hiervan is van de watersportclub. Heeft u deze eenmaal gevonden, dan komt u terecht in een oase van rust. Het winkelaanbod is misschien niet zo groot, maar u vindt er wel unieke winkeltjes.  

Met behulp van thematische fiets- en wandelroutes brengt bezoekerscentrum Martinustoren deze historie van de regio tot leven. Bent u een fietsliefhebber? U kunt uw eigen fietsen mee nemen of natuurlijk op locatie een fiets huren. Gennep bestaat uit veel groen decor met veel, afwisselende landschappen. Van deze thematische fiets- en wandelroutes zijn bij Tourist Info Gennep gratis kaartjes beschikbaar. 

Gennep-Leukermeer 16 km (1 sluis bij Sambeek)

Leukermeer

Met uw boot varen in Limburg is prachtig. Leukermeer is de perfecte thuishaven voor korte en lange tochten op de Maas en de aansluitende grote Limburgse plassen.

Middenin het hart van Nationaal Park De Maasduinen en aan het prachtige Reindersmeer vindt u het speciale bezoekerscentrum. Het is een uniek gebouw, letterlijk hangend in de oude sluisbak. In het bezoekersgedeelte vindt u uitgebreide informatie op interactieve schermen over het gebied en het ontstaan van De Maasduinen. Ook kunt u verschillende dieren ´aaien en ruiken´. Er is een prachtig wandelpad.

Of u nu enkele dagen of een paar weken bin de jachthaven verblijft; u kunt gebruik maken van alle faciliteiten die de jachthaven te bieden heeft, zoals sanitair gebouwen (douches gratis te gebruiken), overdekt zwembad, fitnessclub, tennisbaan, stranden, supermarkt, Beachclub, kinderanimatie en nog véél meer. 

Leukermeer-Venlo 28 km

Venlo

Venlo is de grootste gemeente in Noord-Limburg

Er zijn 2 havens, de verenigingshaven bij km raai 111 en de passantenhaven in het centrum van Venlo. De maximale toegestane lengte van de schepen is 15 m in de passantenhaven en er zijn minder voorzieningen. (Geen toiletgebouw en geen drinkwater op de steigers)

In de haven in het centrum van Venlo treft u gezellige, levendige terrasjes aan op de kade en in de gezellige binnenstad van Venlo op 100 meter afstand. 

De volgende plekjes zijn op fietsafstand te bereiken vanaf de haven: De dorpen Blerick en Grubbenvorst, het rozendorp Lottum, het gezellige Arcen, het kastelendorp Baarlo en het idylisch gelegen Kessel op fietsafstand.

Afbeelding met lucht, buiten, gras, dagAutomatisch gegenereerde beschrijving Afbeelding met lucht, gebouw, buiten, waterAutomatisch gegenereerde beschrijving

Venlo-Wanssem 26km

WANSSUM

Wanssum is een prachtig dorp midden in de prachtige Noord-Limburgse natuur.

Sinds 2018 heeft Wanssum en omgeving een complete metamorfose ondergaan, onder het project Mooder Maas. Dit heeft vele extra bezienswaardigheden en mooie fiets- en wandelroutes opgeleverd. Het is goed toeven in en rondom de jachthaven van Wanssum. 

Er is een café met terras en gescheiden sanitair met toiletten, douches en wasbakken. Op Loopafstand vindt u een supermarkt, cafetaria, fietsverhuur en een bakkerij. Op fietsafstand vindt u 2 restaurants en een brasserie.

Heeft u een visvergunning en bent u uitgekeken op het vissen in de Maas? Het Wanssums Ven telt maar liefst 4 grote vijvers voor sport en recreatie. Vooral voor karper-vissers is deze visvijver een waar genot. Het vangen van karpers tussen de 2,5 en 3,5 kilo is geen uitzondering in deze vijvers. Ook voor een wandeling is Het Wanssums Ven een mooie plek. 

Afbeelding met gras, reizenAutomatisch gegenereerde beschrijving

 
  Afbeelding met lucht, buiten, water, natuurAutomatisch gegenereerde beschrijving

                         

Wanssum-Boxmeer 17km

Boxmeer

De jachthaven Boxmeer is een uitvalsbasis voor uitstapjes en een overnachtingsplek voor vele passanten. Ideaal gelegen op een rustige plek tussen veel groen met als baken de kantine op het clubschip "de Zuideinde". Tijdens de openingstijden is 's ochtends om 10.00 uur het 2e kopje koffie gratis. Voor de passanten van de haven zijn tevens leenfietsen beschikbaar.

 
   
 
   

Boxmeer-Mook/Middelaar 18 km (1 sluis bij Sambeek)

Mook & Middelaar: In en rond Mook & Middelaar is altijd iets te doen. Plasmolen met de Mookerplas is voor watersporters "the place to be". Op zoek naar de rijke historie van het landschap of de geschiedenis? Ook hiervoor bent u op de juiste plek in Mook & Middelaar. Zowel de tijd van de Romeinen, de 80-jarige oorlog als de 2e wereldoorlog is terug te vinden in de Top van Noord-Limburg. Voor fietsers en wandelaars zijn er vele mooie routes. U waant zich vast en zeker in het buitenland, zo dichtbij huis.

Er zijn 2 jachthavens Jachthaven Eldorado en Jachthaven Driessen

De Mookerplas is een vertakking van de Maas, waardoor dit een geweldige plaats is om uw boot aan te leggen. Bovendien loopt u vanuit de jachthaven zo het pittorekse Plasmolen in. De grootste uitdaging hier is een beslissing nemen op welke van de vele leuke terrasjes u gaat plaatsnemen. 

Zin in een wandeling of fietstocht? Trek dan de nabij gelegen natuurgebieden in zoals de Sint-Jansberg, de Mookerheide of Nationaal Park de Maasduinen. Genieten aan en op het water!

Mook- Linden 4 km

We willen graag de mooie waterplassen om de hoek bij HM-Yachtrental benoemen

Plan de laatste  (halve) dag van u vakantie eens op dit mooie stukje natuurgebied

 

Linden (Kraaijenbergse plassen)

 

Om de hoek bij HM-Yachtrental vindt u de Kraaijenbergse plassen. Het gebied van de Kraaijenbergse plassen is verdeeld over de gemeenten Cuijk en Grave en is één van de grootste watergebieden in Noord-Brabant. De Kraaijenbergse Plassen is een uniek natuur- en recreatiegebied. Er is een groot strand waar u heerlijk kunt relaxen. Het water is van uitstekende waterkwaliteit om te zwemmen wat regelmatig gecontroleerd wordt. De Plassen hebben naast zwemmen ook volop mogelijkheden om te zeilen, surfen, roeien of om met een kano leuke tochten te maken langs de natuur rond de Kraaijenbergse Plassen. De Kraaijenbergse Plassen zijn het gehele jaar door voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Het water op de plas is glashelder wat het vissen extra mooi maakt. U kunt de vissen al van een afstandje zien aankomen. De Kraaijenberge Plassen kent een mooi bestand aan snoek en baars. Daarnaast is karper en diverse witvis ook goed te vangen. Je hebt meerdere eetgelegenheden onder andere bij jachthaven ‘T Loo. U kunt knus zitten bij ‘Bistro Romein aan het water’. Voor koffie met taart bent u hier op de goede plek, maar ook voor een frisse salade of een flammkuchen. Als u het plaatsje Linden in loopt vindt u Herberghe de Pannecoecke.

 

U kunt bovenstaand avontuur verlengen door ook een bezoekje te brengen aan de stad Roermond, nadat u Venlo heeft bezocht. Roermond is een prachtige stad met veel cultuur en winkels. U legt dan een extra afstand af van ongeveer 30 kilometer.

 

Bezig met laden