Cuijk- Geertruidenberg

Een route voor 5 dagen:
1ste dag via Maas naar Maasbommel 3 uur varen met 1 sluis in Grave
2de dag naar 's-Hertogenbosch (ongeveer 5 uur varen met 2 sluizen in Lith en Empel)
3de dag via Werkendam Biesbosch Aakvlaai (Geertruidenberg)
4de dag Heusden (2 uren), dan overnachten Lithse Ham (Lith) 2 vaaruren
5de dag terug naar Cuijk (5 vaaruren)

1ste dag via de Maas naar Maasbommel

Vanuit de haven van Katwijk vertrekt de vaartocht aan de Maas en zal u als eerst langs het  Grave komen, waar de eest sluisgang zal plaats vinden. Dit kan enige tijd (15 min- 60min) duren doordat het afhankelijk is van de drukte en het moment dat u aankomt. Na de sluisgang kunt u ongeveer 4 meter lager op de maas verder varen. Deze sluisgang is de eerste dag is direct een mooie training voor u en uw bemanning. Daarna vaart u door langs enkele historsich oude stadjes Ravenstein(mogelijk heid om in de haven aan te leggen) en Megen. Na de eeste dag varen al veel gezien heeft van het mooie landschap op het grensgebied van Branbant en Gelderland heeft u een ruime keus uit verschillene havens op de goude Ham. Dit zijn allemaal redelijk rustige wateren met veel manoeuvreer ruimte, ideaal voor de eerste dag.

2de dag naar 's-Hertogenbosch

De route naar den bosch komt u langs verschillene plassen waar u mooi even kunt ankeren voor een lunch aanboort met uitzicht over de mooie natuur. Zo komt u direct na de sluis van lith (grote sluis met enkel meters verval) aan de linker kant de litche ham tegen. Iets later komt u daar ook de plassen van Kerkdriel tegen: de Zandmeren. Om den bosch binnen te varen moet u op de maas iets langer doorvaren en bij Empel links afslaan. Daar volgt een kleine sluis van empel. Vanuit daar vaar vijwel direct den bosch binnen en kunt u helemala in het centrum aanleggen om van de hoofdstad van Brabant te mogen genieten. 

3de dag via Werkendam Biesbosch Aakvlaai (Geertruidenberg)

Voor de 3de dag staat er een mooie route naar de biesbosch. Hiervoor verlaat je denbosch weer via de sluis van empel om verder stroom afwaart te varen. Als u de A27 bij Raamsdonksveer onderdoor bent gevaren begint aan de rechterkant de biesbosch. Hierin zijn verschillende mooie wateren om doorheen te varen en van de rustige natuur te genieten. Pas wel op, het kan hier heel ondiep zijn en er is eb en vloed. Na een mooie dag in de biesbos kunt u mooi overnachten in Geertruidenberg of naast gelegen Drimmelen.

4de dag Heusden, dan overnachten Lithse Ham

Op de terug weg kunt u alle prachtigen overgeslagen stadje langs gaan. Het is zeker de moeite waarte om bij heusden even eraf te gaan. Dit is een historische verstigings stad met een haven midden in het centrum. Na een stuk verder gevaren te zijn komt u bij Lith aan. Net voor de sluis kunt u aanleggen om lith zelf binnen te gaan. voor de overnachting kunt u beter iets eerder stoppen en de lithe ham op te varen. Hier bevind zicht een haven met camping.

5de dag terug naar Cuijk

De laatste dag gaan dan terug van Lith naar Cuijk. Hier bevinden weer de 2 grote sluizen, waar u na 4 dagen varen kunt laten zien hoe goed u samen kunt werken om mooi in de sluis te liggen. Daarna verwelkomen we u graag weer op onze haven in cuijk voor een kop koffie!

Bezig met laden